Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 622 | Wereldwaterdag


Meer dan 2 miljard mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en de vraag naar water vanuit de bevolking, landbouw en de industrie neemt steeds meer toe. Hoe gaan we hiermee om in de toekomst?

D-stijl

Daarom hebben de Verenigde Naties deze dag uitgeroepen voor de nationale en mondiale waterproblematiek. Dit jaar ligt de internationale focus op ‘de waarde van water’. Letterlijk daar de vraag zeer hoog is en leidt tot schaarste.

I-stijl

De waarde van water gaat natuurlijk over veel meer dan de prijs ervan. Water heeft een enorme en complexe waarde voor onze huishoudens, cultuur, gezondheid, onderwijs, economie en de integriteit van onze natuurlijke omgeving.

S-stijl

Op nationaal niveau wordt op deze dag een rivier, kanaal, plas of sloot schoongemaakt. Je kunt hierbij als vrijwilliger helpen. Als deelnemer, letterlijk de mouwen op stropen om nattigheid te voorkomen, maar natuurlijk ook als sponsor of donateur.

C-stijl

Helaas wordt de Biesbosch dit jaar niet schoongemaakt. Je raadt het al… Hopelijk volgend jaar dan wel. Maar wist je dat er in 2015 de grootste eendaagse ‘waterschoonmaak’ ooit was? Dat was de gehele 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie.