Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 620 | Jantje Beton


Mits de ontwikkelingen het toelaten komt de collecte weer langs deze week. Om buitenspeelplekken te creëren, te behouden én te bevorderen. Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of slechts een keer per week buiten speelt? Spelen is goed voor jou en je brein is het motto:

D-stijl

Het is goed voor het zelfvertrouwen. Door te spelen bouw je aan je eigenwaarde en controle. Je leert ook problemen op te lossen. Perfect om motoriek te oefenen, zowel de fijne als grove. Springen, rennen, vallen, rollen, klimmen etc. Meteen ook goed voor het uithoudingsvermogen!

I-stijl

Belangrijk ook om aan de sociale vaardigheden te bouwen. Vrienden maken, contact en verbinding leggen en ook leren om conflicten op te lossen. En helpt bij het leren omgaan met emoties. Vergroot kalmte en weerbaarheid en spelen wordt zelfs verbonden met minder angst en stress.

S-stijl

Natuurlijk is het ook belangrijk voor het fysiek en de geestelijke gezondheid. Zonlicht en openlucht. Sterke botten en een beter immuunsysteem. Plus de maatschappelijke ontwikkeling, wie wonen waar in de buurt en wat zijn de rollen en regels in het dagelijks leven.

C-stijl

Natuurlijk ook leren. Van taalvaardigheden tot wiskundige concepten. Uitdagende taken proberen, vergelijkingen maken en oorzaak en gevolg begrijpen. Het maakt kinderen ook creatief, eigen werelden creëren en fantasie gebruiken. Maar ook flexibel denken en improviseren. Kortom;
 
Stop nooit met spelen!