Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 612 Vaccineren


Persoonlijke bezwaren en overtuigingen daargelaten, hoe gaan de verschillende DISC stijlen (of combinaties) in ons om met ‘de vaccinatie’? Wel of niet (meteen).

D-stijl

Direct. Wel of niet.
Wel; als het persoonlijk voordeel voor je oplevert, je er nut van inziet.
Niet; als bovenstaande er niet direct is.
Simpel toch?

I-stijl

Heel belangrijk bij de besluitvorming is wie ook? Wie nog meer? We doen het samen. Of we doen het niet. De mening kan dan ook snel wijzigen als je overtuigd wordt door iemand die dicht bij je staat of importantie (voor jou) heeft.

S-stijl

Best beangstigend zo’n nieuw vaccin. Angst brengt veiligheid maar kan je ook remmen. In basis is dat wat deze stijl in ons doet. Waarschijnlijk raken we er (langzaam) van overtuigd en stropen dan ook de mouw op.

C-stijl

Best zorgelijk zo’n nieuw vaccin. Vooral het recordtempo waarmee het ontwikkeld is. Wel goed door- en overdacht? Wel goed getest? Werkelijk veilig? Alle bijwerkingen echt zo, en wel alle bekend? Laat het zich eerst maar bewijzen (als er geen urgentie is).