Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 607 Teams bij elkaar houden

Zeker nu we ook vaak vanuit huis werken maakt dit thema zeer actueel. Begrip voor waar de verschillende stijlen behoefte aan hebben en hoe de binding te behouden.

D-stijl

Wat de positie van een D-stijl ook is, deze wil in controle zijn en blijven. Betrek deze stijl dan ook altijd en vroegtijdig bij de besluitvorming. Niets is meer afstompend voor deze stijl dan voor voldongen feiten te worden gezet. Geef keuzes, geef inspraak.

I-stijl

Voor de I-stijl is het heel belangrijk om het gevoel te hebben erbij te horen. Zoekt bevestiging dus geef bevestiging. Erkenning. Deze stijl kan overigens ook prima deze functie binnen het team vervullen; de team-verbondenheid verantwoordelijke.

S-stijl

De behoefte van deze stijl is de waardering voor geleverd werk. Voor de productie, de prestatie, het rendement. Hoe je het ook wilt noemen. En deze waardering moet oprecht zijn, dus de S-stijl moet zich ook werkelijk productief kunnen maken (voor het team).

C-stijl

Deze stijl heeft tijd om te (over)denken nodig. Stem de processen daarop af. Zorg dat alle informatie, liefst op voorhand, beschikbaar is, vanwaar je ook werkt. Het gevaar in deze tijden is dat overleg en informatiestromen anders lopen en zo (lijkt of er) snel, geschakeld wordt.