Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 593 Online leren

Ook het leren wordt meer en meer online. Hoe gaan de verschillende stijlen daarmee om?

D-stijl

Het nadeel van een online leeromgeving, je kunt het uitstellen. Er komt vaak weer net iets belangrijkers tussendoor. En opeens is het één minuut voor twaalf (letterlijk) en dan nog even snel voor morgen ochtend. Of het dan beklijft…

I-stijl

Kan snel afgeleid zijn. Vol overgave ga je er voor zitten en dan kom je er na een uur achter dat je nog niet verder bent gekomen dan module één. Misschien toch liever persoonlijk, al is het maar om bij de les te blijven.

S-stijl

In je eigen veilige en relaxte omgeving waarbij je lekker op je eigen tempo, stap voor stap kunt leren is natuurlijk prima. Maar graag wel een korte lijn naar persoonlijk contact voor een vraag of bij hulp. Al is dat alleen maar voor het gevoel.

C-stijl

Voor deze stijl kan het ideaal zijn. Rustig, alleen en zonder afleiding studeren. Wel volgens duidelijke en exacte instructies, informatie en procedures. En alles moet foutloos werken. Anders haakt deze stijl heel snel af.