Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 591 Kennisoverdracht

Als we DISC aan kennisoverdracht koppelen dan gaat het dus voornamelijk over de vraag ‘hoe’ je kennis overdraagt (aan de diverse stijlen). Wat is de voorkeur van een …

D-stijl

Beantwoordt eerst de ‘WAT’ vraag; Wat moet ik deze persoon bieden? Altijd een doel, een richting, een uitdaging, ambitie. Dat is namelijk wat de D-stijl aldoor zal toetsen en staat dus direct in verband met de bereidheid de kennis tot zich te nemen.

I-stijl

Alle vooroordelen ten spijt, een hoge I-stijl kan prima (zeer) veel kennis opnemen. Zolang de motivatie (interesse) er maar is en blijft. Daar ligt voornamelijk de overdracht-focus. Maar niet alleen maar serieus en plan regelmatig even een break.

S-stijl

Gedegen te werk gaan, stap voor stap. Bij voorkeur met een duidelijk handboek/instructie. Zo niet dan schrijft deze stijl dit zelf (aantekeningen) en zal met je blijven checken. Geduld gewenst dus. Maar is de overdracht duidelijk, geen omkijken meer.

C-stijl

Deze stijl bereidt zich voor. Verder dan alleen een bespreking. Voorzie in documentatie, een kennisbank en geef dus aan waar te vinden. Om A. te kunnen voorbereiden (kondig aan) en B. om na te kunnen lezen (én te denken). Geef ook voldoende tijd hiervoor!