Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 586 Irriteren

We kunnen allemaal wel eens in iemands allergie zitten. Zeker in de omstandigheden waarin we nu verkeren. Herken én erken jouw DISC eigenschappen welke anderen kunnen irriteren.

D-stijl

Vanuit je D-stijl ben je er op een gegeven moment ‘wel klaar mee’. Als iets voor jou gevoel te lang duurt bijvoorbeeld. Dan kan je de controle (over)nemen en een besluit forceren. Dat kan voor een ander te direct en zelfs als boos overkomen.

I-stijl

In al je spontaniteit en enthousiasme kan je veel te snel gaan voor anderen. In één zin kan je drie veranderingen aankondigen. Dat kan irritatie opwekken bij andere stijlen. Men weet het niet meer, kunnen je niet meer volgen en haken af.

S-stijl

De van nature aanwezige voorzichtigheid kan bij anderen ergernis geven. Zeker bij nieuwe dingen kan deze stijl zich wat (te) afwachtend opstellen. Of er later nog op terug komen. Dat kan dan te langzaam gaan voor anderen en irriteren.

C-stijl

Om perfectie na te streven wil je veel nadenken, uitzoeken en vooral goed voorbereid te zijn. Maar dat is niet altijd haalbaar of wenselijk. Neem een beslissing, ga tot actie over. Doe je dat niet (op tijd) dan kan dat ergernis geven.