Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 578 Wereld planten dag

Of te wel vandaag is het de fascinatie voor planten dag. Waarom?

D-stijl

Misschien spreekt deze dag je in eerste instantie niet zo aan maar het is natuurlijk veel groter dan de Monstera in je vensterbank. Het gaat ook over het behoud van het regenwoud waar deze plant van nature groeit, het duurzaam kweken ervan etc. etc.

I-stijl

Deze dag is bedoeld om zoveel mogelijk mensen over de hele wereld te fascineren voor planten en te enthousiasmeren voor het belang. Planten ‘raken’ ons allemaal en veel meer dan je denkt. Wat denk je bijvoorbeeld van papier, hout, energie en farmaceutica.

S-stijl

Een bos bloemen of een nieuw plantje staat gezellig, maar weet je waar deze vandaan komt? En wat weet je van het voedsel dat je straks op tafel zet. Ben je bewust van de complexe landbouw, tuinbouw en bosbouw ‘industrie’ die dit mogelijk maakt.

C-stijl

En dan nog de hele (onderzoek) wetenschap die er achter zit. Van de ‘basis’ plantenwetenschappen, biologie tot economie en life sciences. Tevens is de rol van planten in behoud van het milieu een belangrijke boodschap vandaag.

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners