Maakt van zelfkennis
je eigendom

Q4 Clue 572 Geef elkaar ruimte

Nu we veel meer tijd samen besteden, oftewel continue op elkaars lip zitten, is het ook belangrijk je eigen moment te (kunnen) pakken. Zeker wanneer de situatie wat stressvol is.

D-stijl

Maak om te beginnen eerst duidelijke afspraken hoe je aangeeft wanneer iets op je zenuwen werkt. Voor deze stijl geldt natuurlijk dat je dit dan bij voorkeur doet voordat je echt boos wordt. En! Tolereer ook de ander wanneer die het zo aangeeft.

Een typerend alleen moment voor deze stijl is om dit te combineren met een inspanning. Even lekker bezig zijn of lekker sporten in je eigen wereldje – op/met jouw manier, tempo, intensiteit, muziek, video etcetera.

I-stijl

De I-stijl in ons is natuurlijk snel van de leg wanneer er frictie is met of tussen huisgenoten. Gaat dit zelfs van nature uit de weg. Daarom is het voor deze stijl nu o-zo belangrijk om duidelijk te hebben hoe je dit tijdig aangeeft en dat het oké is!

Natuurlijk is het ook fijn voor deze stijl om even wat alleen te doen, ergens heen ’te kunnen vluchten’. Maar wat echt weer oplaadt is er ontspannen over praten en vergeet natuurlijk de knuffel niet. Alles weer goed.

S-stijl

Deze stijl in ons kan heel veel tolereren, de goede vree bewaren en sussen. Maar in deze intense situatie wordt dat al snel een kruitvat en dat vonkje is ook heel dichtbij. Daarom, meld je frustratie. Niet alleen de hoe-afspraak is belangrijk maar vooral ook dat dit in een veilige omgeving kan.

Alleen tijd is de batterij oplader en in deze tijd is dat natuurlijk een extra uitdaging. Dus neem je eigen moment! Sluit je letterlijk af in de badkamer bijvoorbeeld. Of anders claim je favoriete plekje met je boek, hapje en natje.

C-stijl

Realiseer je waarom het zo belangrijk is om de irritaties op een juiste manier kenbaar te maken. Vooral hoe. Tip; handel het in een keer af en kom er niet weer later nog op terug. Te scherp, beledigend of cynisch.

Deze stijl moet denktijd kunnen pakken en dus alleen zijn. Dat is niet asociaal, dat is je natuur. Leg dat dan ook uit wanneer je je even terugtrekt op je kamer of alleen een ommetje gaat maken.

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners