Maakt van zelfkennis
je eigendom

Het raakt mij als ik hoor dat mensen worden aangenomen én afgewezen alleen om hun DISC kleuren.

door | jan 24, 2020

Het afgelopen jaar heb ik al een blog en meerdere berichten over dit onderwerp geplaatst. Hier hebben we positieve reacties op gekregen. Zowel in persoonlijke gesprekken als in online berichten blijven er toch een aantal hardnekkige misvattingen. Daarom dat ik dit onderwerp graag nog een keer met jullie wil delen. Volg de pagina van Q4Profiles als je op de hoogte wilt blijven.

Het raakt mij als mensen worden afgewezen om hun DISC kleur. Niet dat het aannemen op basis van alleen je DISC kleur mij meer geruststelt, maar dat heeft toch een andere lading dan wanneer je wordt afgewezen.

Want het aannemen of afwijzen van mensen op basis van alleen DISC is in de meer dan 20 jaar dat ik met gedragsvoorkeuren bezig ben nog nooit het doel geweest! Het doel van DISC is in mijn beleving niet meer en niet minder dan een krachtige en effectieve tool om de communicatie- en gedragsvoorkeuren van mensen in kaart te brengen. Het geeft een vertrekpunt van waaruit je het gesprek kunt hebben.

Kan ik met DISC meten of je geschikt bent voor een functie? Nee! DISC meet geen capaciteiten of vaardigheden, dus of je wel of niet goed bent als accountant, schoonmaker, HR Manager, docent of chirurg daar kan ik niets over zeggen op basis van DISC!

Dit is echt één van de grootste misvattingen die ik tegenkom. Een aantal anderen kun je gemakkelijk hier vinden in onze kaartenset. Bijvoorbeeld DISC is Jung. Of als ik je DISC weet dan weet ik alles…

Beiden niet waar. Het is mijn doel om het verhaal vanuit de oorsprong te vertellen. De oorsprong van Marston. Basis is het boek “Emotions of Normal People”, waarin helder wordt uitgelegd wat hij heeft ontdekt en gezien en door middel van zijn onderzoek wordt onderbouwd in ons DISC profiel.

Als je het interessant vindt om deze basis verder te ontdekken en meer kennis wilt van wat we nu DISC noemen, dan nodig ik je als professional van harte uit om de DISC Introductie Training bij te wonen. In een halve dag training nemen we je mee in wat wij hebben genoemd “Genuine DISC”.

Via de link kun je meer informatie krijgen. Voel je ook welkom om persoonlijk contact met mij op te nemen!

Warme groet,
Roy

P.S. Naast de lezing Emotionele Intelligentie organiseren we ook verschillende inspiratiesessies over DISC. Op de q4profiles agenda staan de data en locaties vermeld. Of kijk op de pagina van de Q4 Profiles DISC Trainingen.

PARTNER WORDEN

Word partner en maak gebruik van de voordelen

PARTNER VINDEN

Een overzicht van onze certified partners