Persoonlijke Waarden Profiel

Wat is uw perspectief? Waarom doet u wat u doet?

Het menselijke gedrag bestaat uit verschillende lagen, waarvan de buitenste laag (hoe communiceert iemand) wordt beantwoord met het Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel.

De volgende laag is meer diepgaand en gaat in op de ‘waarom’ vraag. Het Q4 Profiles Persoonlijke Waarden Profiel geeft u onder andere inzicht in de volgende vragen:

  • Wat vindt u belangrijk?
  • Waar gelooft u in?
  • Waarom reageert u op een bepaalde manier in bepaalde situaties?
  • Waarom voelt het ene goed en het ander niet?

Het Waarden Profiel wordt ook wel aangeduid als het profiel dat het (waarden) perspectief van mensen weergeeft.

In combinatie met de 16 voorkeursstijlen uit het Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel geeft deze grafiek vier extra dimensies. Dit zorgt ervoor dat nog duidelijker wordt dat de ene Inspirator (Id) de andere niet is!

Het stelt u als Q4 Profiles Certified Partner in staat om een verdieping te geven aan uw persoonlijke (coach) gesprekken.

De bijgevoegde grafiek is een voorbeeld van hoe de waarden van mensen grafisch wordt weergegeven in het profiel. Het complete profiel bestaat uit 18 pagina’s, waarin vooral de groeimogelijkheden centraal staan.

  • Welke impact hebben uw waarden op uw dagelijkse werkzaamheden?
  • Waar zouden knelpunten kunnen ontstaan als iemand andere waarden heeft dan uzelf?
  • Hoe werken waarden door in het aansturen van teams?

Tijdens de verdiepende opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan het lezen en interpreteren van deze grafieken, zodat u in combinatie met het Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel een sterk instrument tot uw beschikking heeft.

Benieuwd wat mensen motiveert? Of wat de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers is? Klik hier voor het Persoonlijke Interesses Profiel en maak de motivatiesuite compleet (Persoonlijke Stijl + Persoonlijke Waarden + Persoonlijke Interesses).