Q4 Clue 807 | Doggybag
Vorige week was de dag van de doggybag. De reden hierachter is, het liefst zo min mogelijk eten weggooien. Hoe gaan de verschillende stijlen daarmee om?
D-stijl
Het oog is groter dan de maag. Dat kan wel eens de D-stijl in je zijn geweest. Je keuze viel op die super grote steak (uitdaging) of op het 7 gangen chef’s menu (beste). Net teveel, krijgt niet alles op.
I-stijl
Gelukkig wordt de doggybag steeds populairder. Van beide kanten, ook restaurants communiceren en promoten dit beter. En het is prima ‘te verkopen’, beter dan al dat lekkers de prullenbak in.
S-stijl
Ook fijn, dubbel genieten én je bespaart geld. Maar er rust nog wel een taboe op. Is het niet raar om er naar te vragen of wat vinden de andere tafelgenoten? (Hoi, hoi, hoi, we krijgen een hond!).
C-stijl
Doggybag dag. Dat het gewoon wordt te vragen én als restaurant te geven. Maar het is eigenlijk nog beter om dit al eerder in het proces aan te pakken; verschillende portiegroottes aanbieden.