Waarom Q4 Profiles Certified Partner worden?

“Soms heb je van die dromen die je wakker houden tot je ze uitvoert”

Loesje

Bent u als trainer, coach of consultant aan het zoeken naar een complete set tools die u helpen in uw gesprekken? Zoekt u tools die u ondersteunen sneller tot de kern te komen? Of bent u eraan toe u verder te ontwikkelen in het landschap van gedrag? Dan bent u bij Q4 Profiles op de juiste plek en gaan we graag samen die reis maken. Onderstaand de 10 tips van, oprichter en directeur van Q4 Profiles, Roy Ramdjanamsingh.

“Deze 10 tips gaan je helpen! 9 jaar geleden ben ik begonnen met Q4 Profiles. Ik heb daarin erg veel geleerd over gedrag van mensen. Ik heb gezien hoe effectiviteit wordt vergroot door het gebruik van de juiste analyses. Sinds ik deze tips toepas is mijn onderneming gegroeid. Daarom deel ik graag de 10 belangrijke tips die mij hebben geholpen.

1.Coaching begint met:
Zelfkennis (waar ben ik goed in en waar moet ik nog aan werken),
Zelfwaardering (kan ik waar ik goed in ben ook delen met anderen),
Zelfvertrouwen (mezelf zijn en daar in geloven).
2. Zorg voor een goede voorbereiding, weet wie je klant is, wat is de hulp/coach vraag.
Om dit helder te krijgen stel ik de volgende vragen:

    • a. Wat (wat is de hulp vraag, wat wil je bespreken of mee geholpen worden)

 

    • b. Waarom (waarom wil je dit, waarom is deze vraag belangrijk voor jou)

 

    • c. Hoe (hoe ziet de uitkomst eruit voor jou, wanneer heb je het gevoel dat je geholpen bent)

 

    • d. Wie (heb ik me voldoende voorbereid, wie zit er tegenover mij, wie zijn er nog meer betrokken)

 

    Dit zijn voor mij de belangrijkste vragen om mee te beginnen. Als je deze vragen kunt laten aansluiten op de communicatie volgorde van jouw klant, bereik je direct het optimale resultaat.

De vraag is dus met welke vraag begin je, de wat, waarom, wie of hoe?
3. Voor het begin van elk traject zet ik altijd een gefundeerde analyse in. Dit helpt mij de juiste context te creëren voor het gesprek. Een Q4 Persoonlijk Stijl (DISC) profiel creëert de context waarin je het gesprek met je klant voert.
4. Stel altijd de vraag die jij als coach belangrijk vindt, durf vragen te stellen om tot de kern te komen van de hulpvraag.
5. Presenteer je klant de oplossing, welke uitdaging ga jij voor ze oplossen.
6. Focus op je specialiteit als coach en stem je doelgroep hierop af. Hierdoor creëer je voor jezelf herkenbaarheid en een niche in jouw markt.
7. Passie, betrokkenheid, integriteit en wederzijds respect maken van jouw klanten ambassadeurs.
8. Maak van je passie je werk en het gevoel van werken verdwijnt. Energie is wat je ervoor terugkrijgt.
9. Doe altijd meer dan je belooft en overtref door je betrokkenheid en passie de verwachtingen van je klant.
10. Blijf jezelf ontwikkelen plan tijd voor jezelf in om te leren en nieuwe inzichten in jouw niche op te doen. Blijf leren, leren leren….

Het gedachtegoed van Roy en daarmee Q4 Profiles is kennis delen, zelfinzicht en inzicht in de ander vergroten, zodat de onderlinge verdraagzaamheid toeneemt en mensen effectiever met elkaar om kunnen gaan. Compassie en empathie zijn hierin sleutelwoorden. Daarom stellen wij geheel kosteloos het beknopte Q4 Profiles Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel ter beschikking, omdat we u willen laten ervaren wat deze informatie u op kan leveren.

Op het moment dat u Q4 Profiles Certified Partner wordt zult u worden opgeleid om volledig zelfstandig met de profielen aan de slag te gaan en zult u in staat zijn mensen meer zelfinzicht en inzicht in de ander te bieden.

We kunnen ons voorstellen dat er naar aanleiding van uw beknopte profiel veel vragen zijn. Daarom nodigen we u van harte uit om kosteloos een van onze inspiratiesessies bij te wonen. Meld u hier aan en we ontmoeten u graag!

Ik wil u graag helpen om uw coaching te laten groeien. Een onderdeel is de analyse. De juiste analyse is nodig om tot de kern te komen en om uw inzicht te vergroten. Bent u er klaar voor uw eigen persoonlijke profiel te maken en uw zelfkennis te vergroten? Maak dan volledig kosteloos uw persoonlijke profiel online. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een beknopt profiel van ons per e-mail. Durft u de uitdaging aan te gaan?”

We worden gedreven door het delen van kennis. Volg ons op onderstaande social media kanalen om altijd op de hoogte te blijven.