Maakt van zelfkennis
je eigendom

“We gooien meer dan € 5.000,- per medewerker per jaar gewoon weg. Zonde!”

Al jaren zijn er grote uitdagingen in het vinden en behouden van personeel. En als we dan eenmaal die perfecte medewerker hebben gevonden dan is het nog maar de vraag hoe lang we deze kunnen behouden. Wat wij in de praktijk zien is dat het investeren in de persoonlijke ontwikkeling een positieve bijdrage levert in het behouden van mensen.

Steeds vaker zien we dat de vraag niet is “waarom zou ik je aan moeten nemen?”, maar “wat draag jij als bedrijf bij aan mijn ontwikkeling?” Dat is schakelen. Effectieve communicatie is daarbij de sleutel. En om dat te doen hebben we iets meer nodig van de ander.

De gouden regel kent iedereen wel: behandel de ander zoals je zelf behandelt wilt worden. Alleen zeggen wij dat er in communicatie effectievere manieren zijn. Een daarvan is het toepassen van de platina regel: behandel de ander zoals diegene behandelt wil worden!

Dat is waar onze Persoonlijke Stijl (DISC) methodiek om de hoek komt kijken. Een praktische tool om effectiever te gaan communiceren. Dat geldt zowel voor werk als privé.

Het is dus ook maar de vraag of we de luxe hebben om hier niet in te investeren. Een kleine rekensom. Verschillende bronnen zijn voorzichtig met een schatting van 30 minuten per dag. Daarmee bedoelen we: elk mens heeft minimaal 30 minuten ruis op de lijn. Dat leidt tot ineffectieve communicatie. “O, ik dacht dat jij dat zou doen.” “Maar dit is niet wat ik bedoelde!” Om er maar een paar te noemen.

30 minuten per dag is meer dan 100 uur per persoon per jaar dat we verliezen. Bij loonkosten van gemiddeld € 50,- per uur is dat meer dan € 5.000,- per persoon per jaar die we kwijt zijn, zonder dat we het merken. We merken het wel, maar het valt niet direct zo op:

– Onvrede
– Irritaties
– Frustraties
– Conflicten

Brengen we deze ruis naar 0? Dat zou mooi zijn, maar dat is niet reëel. Wat als het 10%, 25% of 50% is? Wat als mensen zich lekkerder in hun vel voelen, gezien en gehoord voelen en daardoor productiever en meer betrokken zijn?

Kortom: maak een afspraak. Leg ons eens voor: wat zou je morgen opgelost willen zien?
Wie weet waar we samen toe in staat zijn!

Onze Persoonlijke Stijl (DISC) methodiek is al meer dan 20 jaar een vast onderdeel in verschillende workshops, teamtrainingen en persoonlijk leiderschapstrajecten. Het is laagdrempelig, toegankelijk en vooral heel praktisch. De dingen die je leert kun je meteen in de praktijk brengen.