Q4 Clue 555

Sporten DISC-stijl

Herkenbaar?

Sporten is tegenwoordig een zeer belangrijke vrijetijdsbesteding geworden. En dat geldt voor elke Stijl. Maar welke sportvorm past het beste bij een specifieke DISC stijl? Helemaal wanneer we het combineren met stressherstel.

De D-stijl laadt sowieso het beste zijn of haar batterij weer op d.m.v. een fysieke activiteit. Maar bij voorkeur een met uitdaging of een groot doel. Waar je kunt winnen, de beste zijn (competitie) of waar je hard voor moet trainen (zweten, pijn lijden).
Sociale activiteit is de stresshersteller voor de I-stijl. Combineer dit met sport en dan ligtĀ eenĀ teamsport voor de hand. Maar het kan natuurlijk ook op een andere manier samen, zoals klassikale sporten. Belangrijk hierbij dat het team of de klas gezellig is.

Gaan sporten kan een drempeltje zijn voor deze stijl. Wat dan ook goed werkt is om samen te gaan. Met iemand die je vertrouwt en waar je op kunt rekenen. Zoals met je partner of vriend(in). Zoek ook een sportclub/school waar je je op je gemak voelt.

Denktijd is de stresshersteller van de C stijl. Tel hier sporten bij op en je hebt een individuele sport. Eentje waar je alleen met jezelf en je gedachten bezig kunt zijn. Dat hoeft natuurlijk niet altijd. Maar, kies dan wel een sport(maatje) die aan jouw hoge eisen en/of ambitie voldoet.