Q4 Clue 547

Slaaptekort

Herkenbaar?

Volgens verschillende onderzoeken hebben veel mensen last van slaaptekort. Hoe verhoudt zich dit tot de verschillende DISC stijlen?

Voor de D-stijl in ons ligt het voor de hand dat het te maken heeft met te druk zijn. Veel dingen ‘moeten’ doen. Nog even doorwerken of extra vroeg beginnen. Plus ‘s avonds ook nog een heel actief programma. Daardoor kan het misgaan met de regelmaat.

Deze stijl kan het overzicht verliezen. Nog veel (uitgestelde) dingen te doen en te plannen. Zeker tijdens de ‘half wakker/slapen’ periode kan je hierover liggen te malen. Oh, je sociale media nog even checken vlak voor het slapengaan is ook niet aan te raden.

De S in ons kan liggen tobben en woelen over de vraag hoe moet ik al mijn taken op tijd afronden? Helemaal wanneer daar onverwachte zaken bij- of tussengekomen zijn. En weersta de ‘cliffhanger’ van de serie. Niet; nou nog eentje dan…

Wat een C-stijl wakker kan houden is te veel aan je hoofd hebben. Overdag geen tijd gehad of genomen ‘om je hoofd leeg te maken’. Het piekerschriftje op je nachtkastje helpt niet mee aan een goede nachtrust. Ook niet het stressen omdat je 7/8 uur slaap ‘moet’ halen.