Q4 Clue 538

Vasthoudendheid

Herkenbaar?

Je niet van de wijs laten brengen en je doel halen of idee uitvoeren. Niet snel opgeven. Hoe verhoudt deze eigenschap tot de verschillende DISC Stijlen?

Als deze stijl echt iets wil, ervan overtuigd is dat dat de juiste manier is, dan zal deze stijl daar heel erg aan vasthouden. Niet vanaf te brengen. Ook als dat weerstand brengt. Totdat er een betere kans voordoet. Laat het dan ook weer net zo ‘hard’ los.

Zal vooral proberen vast te houden door anderen ervan te blijven overtuigen en te be├»nvloeden. Als dat grote weerstand oplevert of afwijzing, dan kan deze stijl wel vrij snel opgeven. Was waarschijnlijk al wel toe aan iets anders, begon te vervelen…

In eerste instantie zal deze stijl ‘de goede vrede willen bewaren’. Vanuit deze natuurlijke eigenschap niet super vasthoudend. Maar… als deze stijl echt ergens door wordt geraakt dan kan deze stijl zich erin vastbijten als geen ander. Dan de vasthoudendste stijl van allemaal!

Als, en pas als, deze stijl ergens aan begint, dan is daar heel goed over nagedacht. Laat zich dan ook niet meer gemakkelijk van de wijs brengen. En helemaal niet wanneer hij of zij in twijfel wordt getrokken. Zal er dan alles aan doen om gelijk te bewijzen.