Q4 Clue 537

Offline?

Herkenbaar?

‘De helft van werkend Nederland is nooit meer een dag offline’ staat er in de krant. Het is eigenlijk (bijna) gewoon geworden. Ook op vakantie houden we vaak contact. Hoe zit dat per stijl?

De drijfveer om altijd bereikbaar te blijven komt vooral uit de drang van controle. Te hebben en te behouden. Wordt liever ‘gestoord tijdens…’ dan er later achter te komen dat er iets mis is gegaan. Maar deze stijl kan ook keihard besluiten; UIT dat ding en we zien het wel.

Steeds meer vervaagt de grens tussen werk en privĂ©. Vooral voor deze stijl met betrekking tot mensen. Een vriend, kennis of collega is nagenoeg hetzelfde. PrivĂ© zaken worden snel gedeeld met collegae. Dan is een ‘werk gerelateerde vraag’ ook zo gedeeld natuurlijk.

Contact houden met kantoor ligt vooral in dienstbaarheid. Vooral met de collega’s uit je team. Mensen die op je vertrouwen. Dus als zij een dringende vraag hebben ‘dan kan je me altijd bereiken hoor!’. En als je niets hoort, misschien even checken. Gaat alles goed?

Gaat alles nog wel goed? Dat is wat de C-stijl zich steeds afvraagt. Vooral gericht op de kwaliteit van het werk. Wordt alles wel juist en volgens de regels uitgevoerd nu ik er niet ben? ‘Check eerst met mij als je iets moet besluiten of vragen hebt! Of beter ik check zelf’.