Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Sneller tot de kern komen

Met het Q4 Profiles Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel komt u sneller tot de kern. Een aantal kernvragen binnen de training/coaching en samenwerking van mensen wordt met de inzet van dit profiel beantwoord. Onder andere vragen als:

  • Wat is uw persoonlijke voorkeursstijl in communicatie?
  • Hoe is uw natuurlijke gedrag?
  • Wat is uw gewenste gedrag?
  • Hoe gaat u om met situaties onder druk?
  • Wat is uw onbewuste reactie in stressvolle situaties?
  • Hoe kan het dat ik snel met iemand die “klik” heb?

Het vergroten van zelfinzicht, maar ook inzicht in de ander wordt vergroot met de inzet van het Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel. Het beantwoordt vooral de vraag “hoe” u de dingen doet, maar ook hoe de ander dingen doet en waar de knelpunten dan wel de raakvlakken zitten.

Daarnaast bent u in staat om de sterkten, talenten en valkuilen van uzelf en van anderen in kaart te brengen.

De bijgevoegde grafiek is een voorbeeld van hoe de voorkeursstijl van mensen grafisch wordt weergegeven in het profiel. Het complete profiel bestaat uit 23 pagina’s, waarin praktische toepasbaarheid van het verkregen inzicht de boventoon voert.

Zo staan er communicatie tips in bekeken vanuit uw eigen persoonlijke stijl, maar ook de potentiële valkuilen waar u op kunt letten om communicatie af te stemmen op de ander. Op deze wijze optimaliseert u zowel de persoonlijke- als team communicatie.

Tijdens de opleiding tot Q4 Profiles Certified Partner wordt uitgebreid aandacht besteed aan het lezen en interpreteren van deze grafieken, zodat u altijd een goed uitgangspunt heeft tijdens uw gesprekken. Een kennismaking kan via de DISC Introductie Training.

Klaar voor de volgende stap in menselijk gedrag? Klik hier voor de pagina over het Persoonlijke Waarden Profiel of hier voor een voorbeeldprofiel.